start nieuwe schuur voor de dorpstuin

Schermafdruk 2016-06-28 21.39.33 (2)

Het is zover!  Volgende week zaterdag (9/7) starten wij met de ruwbouw van de nieuwe schuur. De bouw zal ongeveer een dikke week in beslag nemen.

Wij werken met het  team van Mas Con Menos  wat letterlijk betekent Meer (bouwen) met minder.  Mas con Menos is een internationaal bouwcollectief bestaande uit enthousiaste bouwers met als gemeenschappelijke factor een fascinatie voor zelfvoorzienend en vrij leven.  Ze bouwen uitsluitend met natuurlijke of gerecyclede materialen.  Ze bouwen in samenwerking met de natuur.  Ze zijn erg enthousiast over ons project en verlenen graag hun medewerking.

De bouw wordt opgezet in workshopvorm.  Momenteel zijn er  al een aantal inschrijvingen voor de workshop. De deelnemers van de workshop draaien de hele week mee en blijven ook op de bouwplaats overnachten.

Ervaring leert dat er dan een hechte groep gevormd wordt die enorm trots is op het gebouw wat gezamenlijk gemaakt wordt.

Er zijn nog plaatsen vrij voor de workshop.  Om het bouwproces en de groepsvorming niet te verstoren is enkel deelname voor de hele week mogelijk. Een dagdeel meedraaien is niet mogelijk.  Aan de deelnemers wordt een financiële bijdrage gevraagd. In ruil daarvoor leer je heel veel over zelfbouwen en bouwen met natuurlijke materialen.  Verschillende bouwtechnieken worden aangeleerd. Zo werkt Mas con Menos met de stijve bouwknoop, een bouwwijze waarmee heel licht en toch sterk gemakkelijk met hout gebouwd kan worden.

Wij hebben er allemaal veel zin in!

Meer informatie en aanmelden workshop: http://masconmenos.nl/nl/workshops/

OPROEP: De deal met het team is dat de dorpstuin zorgt voor de catering. Alles bij elkaar moeten de hele week c.a. 30  deelnemers en begeleiders hun natje en hun droogje krijgen. Hele klus dus.

Als je wil meehelpen met de catering meld je aan bij Margreet (06-360 748 97) dan kan er een schema gemaakt worden.

Schermafdruk 2016-06-28 21.38.15

Schermafdruk 2016-06-28 21.38.50

Andere berichten die je misschien ook leuk vindt: