info en contact

Dorpstuin
Lees meer

Dorpstuin

fruit-van-dorpstuin-de-heemen-klein

Info Dorpstuin De Heemen

In het voorjaar van 2011 zijn elf mensen uit Stedum begonnen met het aanleggen van een dorpstuin. De tuin ligt achter de Zorgbuurderij aan de Bedumerweg 43 en is bereikbaar via de Zorgbuurderij.

De tuin is geschikt voor jong en oud en er is plek voor groenten, fruit en bloemen.

Het is een open en gezellige moestuin, waar gezamenlijk door leden van de Dorpstuin op een natuurlijke manier wordt getuinierd.

Gezamenlijk wordt het werk gedaan en je kunt eten van de tuin. De tuin verkoopt het te veel aan producten  of maakt het in (jam, zoet/zuur of chutney’s) . Gezamenlijk wordt er elke 1e zaterdag van de maand een werkochtend gehouden en is er in de groeimaanden een waterschema om de planten in de tunnelkas te voorzien van water.

Visie dorpstuin de Heemen:

Het creëren van een open en gezellige tuin, waar je kunt genieten en je kunt laten verrassen door de wonderen van de natuur. Een tuin die openstaat voor mensen die in sociaal verband en als onderdeel van het geheel op een natuurlijke manier willen tuinieren en oogsten.

De tuin heeft in 2016 een prachtige kalk-hennepschuur gebouwd, geheel van natuurlijke materialen. In deze schuur worden producten bewaard en gereedschap en materiaal opgeslagen.

dorpstuin-de-heemen-klein

Stichting de Dorpstuin

Sinds 2014 is de stichting Dorpstuin de Heemen opgericht. Zij verzorgen de Burendag en NL doet dagen.

  1. De stichting stelt zich ten doel een actief benutte dorpstuin met een open karakter te bieden, waar mensen (van alle leeftijden) elkaar kunnen ontmoeten, en waar het bewustzijn rondom duurzaam, lokaal geproduceerd en verwerkt voedsel gestimuleerd wordt.
  2. De stichting tracht haar doel te bereiken door het uitvoeren van een jaarplanning met omschreven activiteiten die de doelstelling ondersteunen, door het openstaan voor  nieuwe initiatieven, door het stimuleren van deelname en door het verwerven van gelden om  de doelstelling te kunnen realiseren.
  3. De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel.

Voorzitter: Margreet Wiersema
Penningmeester: Dirk van Impe
Secretaris: Mannie Hovenkamp
kvk nummer:57381364

De activiteiten van de dorpstuin zijn te volgen via Facebook

Wil je meedoen met de tuingroep of met een van onze activiteiten, neem dan contact met ons op.

dorpstuin
plantjes dorpstuin de heemen