nieuw seizoen Dorpstuin opent met info avond en moestuincursus

Informatieavond dorpstuin de Heemen:

het nieuwe seizoen met een gloednieuwe moestuincursus!

Op woensdag 6 maart wordt het nieuwe moestuinseizoen op dorpstuin de Heemen in Stedum afgetrapt met een gezellige informatieavond. Tijdens deze avond hoor je alles over het reilen en zeilen op de dorpstuin, én er is volop informatie over de gloednieuwe cursus moestuinieren. Iedereen die meer wil weten over tuinieren kan meedoen!

Te gast op 6 maart is Gerard Wezenberg. Hij is projectleider van ‘Stek en Streek landschapsprojecten’ en landschapsarchitect. Onder zijn leiding worden in drie wijken in Assen buurtmoestuinen ingericht volgens één teeltplan. Hij vertelt over zijn ervaringen.

Ook de inhoud van de cursus moestuinieren komt aan bod. Roel Huistra en Gerard Wezenberg zullen hier samen vorm aan geven. Roel werkt bij de Heemen en is expert op het gebied van natuurbeheer, tuinieren en landbouw.

Het initiatief om een cursus moestuinieren te organiseren komt uit de vrijwilligersgroep rondom dorpstuin de Heemen. Deze ‘deelHeemers’ willen graag hun enthousiasme paren aan wat meer concrete kennis, en samen leren en ontdekken. Onderwerpen in de cursus zijn onder andere: kennis van soorten groente en fruit, zaaien, mesten, compost maken, wisselteelt, moestuinieren in de kas, kennis van de grond, en het hele jaar door eten van de tuin!

De cursus bestaat uit een deel theorie en een deel samen aan de slag op de dorpstuin om in de praktijk te leren.

De 8 cursusdagen zijn op zaterdagen van 9.30 tot 12.30. De data zijn: 16 maart, 20 april, 4 mei, 18 mei,1 juni, 15 juni, 29 juni, 24 augustus

Voor de cursus kan iedereen zich opgeven. De cursus is gratis voor de ‘deelHeemers’ of voor mensen die dit seizoen óók mee willen gaan draaien als vrijwilliger. Als je dat wilt, worden afspraken met je gemaakt over wat je dit jaar kunt doen in en om de tuin. Kom je puur voor de cursus, om de kennis bijvoorbeeld in praktijk te brengen in je eigen tuin, dan wordt een bijdrage van € 75,00 gevraagd . Opgeven kan op 6 maart en daarna via mail: info@deheemen.nl . (Wacht niet te lang met opgeven, want vol is vol!)

Wil je graag bewust en gezond eten? Wil je meer weten over moestuinieren? Lijkt het je leuk om in een gezellige groep vrijwilligers mee te draaien in de tuin? Kom dan op 6 maart naar de Zorgbuurderij aan de Bedumerweg 43  om 19.30 Entree is gratis. We hopen op veel enthousiasme en een grote opkomst!

 Het organiseren van de cursus is mogelijk gemaakt door steun vanuit ‘Groen Dichterbij’, een project van Het Oranjefonds en de Postcodeloterij samen met IVN, Buurtlink.nl en SME Advies. Dit seizoen volgen nog meer activiteiten van ‘Groen Dichterbij’ bij dorpstuin de Heemen. Wil je het hele jaar door op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje naar info@deheemen.nl,dan ontvang je nieuwsberichten van dorpstuin de Heemen in je mailbox. Je kunt ook op twitter @deheemen volgen. Zie ook  https://deheemen.nl/dorpstuin-de-heemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere berichten die je misschien ook leuk vindt: