koop onze producten en ga

Melktappen!
Lees meer

Melktap

De melktap

Met de komst van onze melktap in mei 2020 kun je zelf verse biologische melk bij ons op de Zorgbuurderij tappen.

Onze koeien worden gemolken door twee melkrobots en gehuisvest in onze vrijloop-potstal. (Lees meer op de Boerderij pagina)

Je kunt met een eigen fles of een gekochte fles van ons zelf de biologische melk tappen. De biologische melk kost een euro per liter.

de melktap van de heemen

Betalen:

Je kunt betalen met; 2.00, 1.00, 0,50, 0,20, 0,10 en 0,05 euromunten. Er zit geen wisselautomaat op de tap, dus gepast betalen is verstandig! Ook kun je met een  bankpas betalen.

Openingstijden Melktap

De melktap is open 7 dagen in de week van 6.00 tot 22.00.

Hoe werkt de Melktap

Uitleg over de werking van de Melktap, staat aangegeven bij en op de melktap. U kunt bij ons elke dag verse melk van eigen koeien tappen.

De melktap is een koelkast waar een melkbus in staat met verse melk. In de melkbus zit een roermechanisme zodat de melk elk uur geroerd wordt.

Als u melk wil tappen kunt u muntgeld in de automaat werpen. Of met de bankpas. Dan kunt u het deurtje openen en een fles neerzetten. U kunt dan kiezen voor 1 of 2 liter melk. Als het melk in de fles zit kunt u de dop er goed opdraaien en u heeft heerlijke verse melk.

De melk is onbewerkt en is dus helemaal puur natuur!

Glazen flessen  van een liter en plastic kannen van 2,5 liter zijn ter plekke te koop.

Boerderijverkoop

Naast de melktap verkopen we appelsap van eigen erf, groenten, fruit en bloemen in het seizoen en aardigheidjes door de Zorgbuurderij deelHeemers gemaakt.

Oetpoestplek

Voor wandelaars, fietsers en andere belangstellenden is het mogelijk om een kopje thee of koffie te komen drinken en even “oet te poestn”.