extra informatie over de 6 tuinworkshops van dorpstuin de Heemen

Workshops Dorpstuin De Heemen seizoen 2014

Zaterdag 15 maart van 9.30 tot 12.30 uur
Workshop Snoeien van fruitbomen en bessenstruiken
We leren dan over het snoeien van fruitbomen en bessenstruiken. Eerst een uur in theorie en daarna krijgen we praktijkles in de dorpstuin. De workshop wordt gegeven door Roel Huistra. Deelname kost € 7,50. Dit is inclusief koffie, thee en koek en een lekkere soep na afloop.

Zaterdag 29 maart van 14.00 tot 17.00 uur
Workshop Bodem & Teelttechniek
We leren hoe we de bodem kunnen verzorgen en welke teelttechnieken we kunnen gebruiken. De workshop wordt verzorgd door Isabel Duinisveld van biologisch dynamische kwekerij De Eemstuin in Uithuizermeeden. Deelname kost € 25,-. Dit is inclusief koffie, thee en koek. Na afloop is er lekkere soep en bij mooi weer stoken we de leemoven op om pizzabroodjes te bakken. Opgave via buur@deheemen.nl of 06-49749359.

Zaterdag 24 mei van 14.00 tot 17.00 uur
Workshop Groenten in de Kas
Isabel Duinisveld van biologisch dynamische kwekerij De Eemstuin in Uithuizermeeden leert ons hoe we het beste groenten in de kas kunnen telen. Deelname kost €25. Dit is inclusief koffie, thee en koek. Na afloop is er lekkere soep en bij mooi weer stoken we de leemoven op om pizzabroodjes te bakken. Opgave via buur@deheemen.nl of 06-49749359.

Zaterdag 7 juni van 14.00 tot 17.00 uur
Workshop Onkruid & Ongedierte
Isabel Duinisveld van biologisch dynamische kwekerij De Eemstuin in Uithuizermeeden leert ons hoe we het beste onkruid en ongedierte kunnen beheersen. Deelname kost €25. Dit is inclusief koffie, thee en koek. Na afloop is er lekkere soep en bij mooi weer stoken we de leemoven op om pizzabroodjes te bakken. Opgave via buur@deheemen.nl of 06-49749359.

Zaterdag 28 juni van 14.00 tot 17.00 uur
Kruidenworkshop verzorgende zalf maken
Isolde Schötz van Kruidenboerderij De Zonneakker in Westeremden neemt ons mee op een korte reis door de wondere wereld van goede oude gebruiken om het lichaam onderweg te verzorgen en genezen. In deze workshop krijgen we theoretische uitleg over de werking en toepassing van kruiden, zoals Goudsbloem, Braam, Salie, Valeriaan en Sint-Janskruid. Daarna maken we een Calendulazalf van Goudsbloemen uit de dorpstuin. Deelname kost € 17,50. Dit is inclusief materiaal voor de zalf en een reader met uitleg hoe een EHBO-kistje samen te stellen, met welke kruiden, hoe deze toe te dienen en in welke doseringen. En uiteraard koffie, thee en koek en als afsluiting voor de zomervakantie een gezellige nazit met soep en pizzabroodjes uit de leemoven. Opgave via buur@deheemen.nl of 06-49749359.

Zaterdag 6 september van 14.00 tot 17.00 uur
Kruidenworkshop verzorgende olie maken
Isolde Schötz van Kruidenboerderij De Zonneakker verzorgt deze workshop. We gaan verzorgende/ helende kruidenoliën trekken van Rozemarijn, Tijm, Sint-Janskruid, Marjolein,

Andere berichten die je misschien ook leuk vindt:

Nieuwe plek, nieuwe naam

Nieuwe plek, nieuwe naam

Vanaf 22 juli 2024 zal Zorgbuurderij de Heemen verhuizen naar Delleweg 11a in Stedum. Bij deze verhuizing hoort ook een naamsverandering. Vanaf 22 juli zal de naam veranderen in Zorgbuurderij Delleweer. Achter de schermen wordt er nog hard gewerkt aan een nieuwe...