Binnenkort workshop “Koken met de Stadseboerin” op de Zorgbuurderij

Workshop ‘Koken met de Stadseboerin’

met groenten uit de tuin en verse boerderijproducten

In mei start Dorpstuin De Heemen een serie van vijf kookworkshops waarin verse producten centraal staan. Het vertrekpunt is het seizoen en de groenten die er dan zijn. We gaan de dorpstuin in om groenten en kruiden te oogsten. Daarnaast gebruiken we vlees, zuivel en eieren van de boerderij De Heemen en producten uit de buurt.

In een groep met vijf deelnemers maken we telkens een driegangenmaaltijd. Je ontdekt dat daarvoor weinig méér nodig is dan verse, smaakvolle producten. Wat je zelf plukt, smaakt het best! Pakjes, zakjes en instant-kruidenmixen gebruiken we zo min mogelijk.

Elke deelnemer vragen we een gast uit te nodigen voor de maaltijd, die we samen opeten.

Workshopleiders
De workshop wordt geleid door moestuinierster Angela Rijnen uit Loppersum. Onder de naam ‘Stadseboerin’ verzorgde ze vier jaar lang een kookrubriek in de landbouwkrant Nieuwe Oogst.

Zie ook: http://kokenmetdestadseboerin.wordpress.com/

Sander de Leeuw, chefkok van hotel-restaurant Spoorzicht Loppersum, is adviseur. Hij geeft ook tips en begeleiding in de keuken en zet de puntjes op de “i”.

Wanneer?
Data: 26 mei, 30 juni, 25 augustus, 29 september, 27 oktober
Tijd: 15.00 tot 19.00 uur (incl. maaltijd)

Waar?
Buurderij De Heemen, Bedumerweg 43, 9921 TA Stedum. deheemen.nl/dorpstuin-de-heemen/

Kosten
Je volgt de workshop voor € 25,=, inclusief de maaltijd.
Jouw gast die mee-eet (18.00 uur) betaalt € 15,= (driegangenmaaltijd).

Aanmelden
Opgeven liefst per mail: buur@deheemen.nl (eventueel telefonisch: 06-360 74 897). Mail je naam, adres, telefoonnummer, emailadres, datum workshop en of je een gast uitnodigt.

Wil je meerdere workshops volgen? Dat kan: in elke workshop doen we wat anders. Vermeld duidelijk alle data en geef bovendien aan of je dan ook een gast uitnodigt. Dit is van belang voor onze planning en inkopen.

Betalen
Contant bij binnenkomst workshop.

Meer informatie
Margreet Wiersema 06-360 74 897

Andere berichten die je misschien ook leuk vindt: