21 sept Oogstfeest van de Dorpstuin

 

oogstfeestWe gaan het tuinseizoen daverend afsluiten met een oogstfeest. Het oogstfeest combineren we dit jaar met burendag. De dag door het Oranjefonds uitgeroepen tot ‘Dag om elkaar te Ontmoeten’. Wat is er mooier om op die dag samen iets te bouwen en daarna samen te eten.

 

Op zaterdag 21 september is oud en jong vanaf 14.00 uur welkom op de Zorgbuurderij om samen een leemoven te bouwen. Leem wordt gemaakt van klei en zand. Van dit mengsel worden leembroodjes gemaakt (zie foto,s). Kinderen van alle leeftijden kunnen hier uitstekend aan mee werken. Trek je laarzen aan en kleren die vies mogen worden. Terwijl de oven drooggestookt wordt en er muziek gemaakt wordt, is er tijd om broodjes te kneden, (echte, van brooddeeg) en pizza’s. En natuurlijk wordt er geoogst van alles wat er groeit op de tuin en in de kas. Van al die verse groenten en niet te vergeten van alles wat er de afgelopen maanden is ingemaakt: jams en sappen, chutneys en zoetzuur wordt een maaltijd gemaakt.

 

Komt u ook bouwen, oogsten, koken, eten en delen op zaterdag 21 september tussen 14.00 en 20,00 uur? Héél hartelijk welkom namens alle moestuiniers van dorpstuin de Heemen. Geef je op: mail naar info@deheemen.nl of bel 06 36074897

 

Andere berichten die je misschien ook leuk vindt: