16 juni workshops op de Dorpstuin

Zaterdag 16 juni 10 – 16 uur
Op zaterdag 16 juni worden er op Dorpstuin De Heemen allerlei workshops gegeven. Je kunt papier scheppen van groenten uit de tuin, terplekke klei opgraven en er een potje van maken, een vogelverschrikker maken om de vogels weg te jagen, fotograferen met je neus op de klei, een klankschilderij maken met eenvoudige muziekinstrumenten, boeketjes maken van bloemen uit de tuin en een bloemenpers maken om bloemen in te drogen. Bovendien kun je soep komen koken van de soepgroenten die op de scholen zijn voor gekweekt en in het voorjaar in de tuin geplant.

De workshops worden verzorgd door professionals uit het dorp: de Boekwerkplaats Stedum van Wim en Susanna Gremmen, In je Nopjes van Mirjam Geerts, Janna Bathoorn fotografie, Muziekwerkplaats Muzette van Leo van Esch en professionele kok Sander de Leeuw. Daarnaast helpen vrijwilligers mee in de begeleiding.

 De workshop soep maken is ’s ochtends. De soep wordt geserveerd tussen 12.00 en 13.30 uur. Hierbij worden broodjes gebakken boven het vuur. Andere workshops zijn zowel ’s ochtends als ’s middags. De workshops zijn voor jong en oud, voor gezinnen en volwassenen. Je kunt komen wanneer het je uitkomt en uiteraard kun je ook de hele dag meedoen. Voor de workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd voor de materiaalkosten. Behalve de workshops is er een herstelcafé, waarover elders bericht wordt.

Deze activiteit is onderdeel van het Kern met Pit- project “Tussen kunst en klei”. In het voorjaar was er de activiteit ‘Zaaien’. De workshops op 16 juni staan in het teken van ‘Groeien’. In het najaar gaan we  ‘Oogsten’: op 29 september organiseren we de appeloogst en aansluitend t/m oktober de tentoonstelling met de oogst van de workshops.

 Dorpstuin De Heemen

Andere berichten die je misschien ook leuk vindt:

Nieuwe plek, nieuwe naam

Nieuwe plek, nieuwe naam

Vanaf 22 juli 2024 zal Zorgbuurderij de Heemen verhuizen naar Delleweg 11a in Stedum. Bij deze verhuizing hoort ook een naamsverandering. Vanaf 22 juli zal de naam veranderen in Zorgbuurderij Delleweer. Achter de schermen wordt er nog hard gewerkt aan een nieuwe...