Wie zijn wij

Ik ben Pieter-BerendPieter Berend Slager geboren op 21 april 1962  in Stedum. Ik ben ook opgegroeid in het dorp. Na de MAVO volgde ik de MTS-opleiding werktuigbouw. Ik deed werkervaring op bij akkerbouwer Jan Kuipers in Stedum en bij de Gasunie in Groningen. Vervolgens werkte ik achttien jaar bij AKZO in Delfzijl, in eerste instantie als procesoperator, later als wachtchef. In 2003 behaalde ik de propedeuse van de HBO-opleiding bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Ik ben MargreetMargreet Wiersema en geboren op 17 januari 1968 op de Heemen. Dus geboren en getogen Stedumse. Ik ging naar de MAVO en naar de HAVO, en deed vervolgens de opleiding HBO-Verpleegkunde. Ik deed werkervaring op in verzorgingshuis Blauwborgje in Groningen, in het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG, nu UMCG), en in psychiatrisch ziekenhuis Dennenoord in Zuidlaren. Ook werkte ik ruim twaalf jaar bij Thuiszorg Groningen als wijkverpleegkunde, en in de ouder- en kindzorg. Ik heb in mijn carrière veel ervaring opgedaan in opvoedingsvoorlichting.

Wij hebben elkaar in 1987 ontmoet. Samen kochten we een oude Bakkerij in Loppersum, die we volledig tot woonhuis verbouwden. Met deze klus zijn we twaalf jaar bezig geweest. De Bakkerij was bijna klaar toen we in 2003 naar de Heemen verhuisden. We zijn in 1997 getrouwd en hebben samen drie dochters Vera (2000), Lisanne (2002) en Carlijn (2004).

In 2003 kregen wij de kans om boer en boerin te worden en we besloten het roer volledig om te gooien, al hadden wij nog nooit een koe gemolken. We runnen sinds 1 januari 2004 een melkveebedrijf met 75 melkkoeien en 62 hectare land.
We genieten van ons boerenleven op de monumentale boerderij de Heemen. We willen de talenten die we vóór en na 2004 hebben ontwikkeld een plek geven binnen de Heemen en voelen de behoefte om deze mooie plek met al zijn mogelijkheden te delen met anderen.

Comments are closed.